Man är inte dum med de svagare

Och då menar jag förstås fysiskt svagare. De tuffa gossarna var lite spakare när den manlige reportern kom och frågade vad de höll på med när de hotar en privatperson på just över tjugo. Titta här:

http://www.svtplay.se/uppdrag-granskning

Jo, jag fattar att många inte vågar sticka ut näsan på nätet, eller i offentligheten. Det behövs så lite för att det ska hackas på folk. Som att man säger vad man tycker som kvinna. Somliga tycker att man inte ens får bestämma över sina egna prylar. Inte om man är kvinna i alla fall. Förmodligen går detta bättre om man är man. Och många kvinnor fegar förstås, för slippa höra allt från dödshot, att man är ful eller ”folk tycker inte om dig för att…..blabla”.

Kanske ska fler gå ut och säga vad de tycker på sociala medier, så blir lasset mindre att bära för exempelvis de kvinnliga journalisterna.

Gudskelov finns det normala män, jag känner en massa – jag umgås inte med en enda som hotar eller sablar ner kvinnor. Och det här att kalla folk horor och slynor, är det inte lite åttiotal? Herregud, det var väl förresten på 40-talet som kvinnor skulle hålla på sig, så vem är en slyna? Nä, hörni pojkar, kalla era mammor och systrar slynor, så håller ni språkbruket inom familjen. Horor är väl ett öknamn på prostituerade, alltså sådana som tar betalt för sexuella tjänster.

Och kanske vi ska komma ihåg att vi kvinnor (ofta) har varit med och uppfostrat männen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s