Fava

image

På begäran, tips om bondbönor. Som här, en turkisk fava. Jag gör den av färska bönor, rensa ‘innerbönan’ från skal med.

Annars är väl det klassiska svenska, att sätta dem i soppor. Här i Norrbotten har vi ingen tradition av att äta bondbönor

Lycka till!

En reaktion på ”Fava

  1. Åh! Va underbart!
    Tusen tack! Ska blötläggas omedelbart för att bli en smarrig och spännande dip till fredagsmat!

    (ska luska fram något som du kan tillaga med, med dina fantastiska råvaror!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s