Är hemma och vänder

Kul dag på jobbet, har varit med hemslöjdskonsulenten och ett par till och hämtat inspiration på Martingården. Det ingår i ett projekt om hemslöjd under kulturhuvudstadsåret i Umeå 2014. Martingården är rätt plats, det tyckte nog vi alla.

Samtidigt fick jag förmodligen ytterligare en deltagare till kursen att bygga en kantele. Och tjejen som var med, projektledaren från Stockholm, var himla intresserad av de gamla instrumenten – som psalmodikon. En annan ville gå kursen. Så jag hänvisade till Nille i Kalix, han som var och visade gamla instrument under Mikaeliveckan. Allt faller liksom på plats.

Besökarna ville även åka på Vippa på lunch. Exotiskt. Håkan som egentligen var ledig kom med när det var en massa brudar med, hehe.

Har sen fixat stolpar till fårens vinterhage, vilken tur att vi har ett sverigeledande stängselföretag på orten, ABET.

Sen har jag och Håkan sålt båtlotter på Ica, imorgon är det dragning.

Min fårhuskonsult Rune har ringt och sagt att vi bör ta bort gjutformarna innan pålarna fryser fast allt för mycket. Det ska även slås isär och spikrensas. Och att jag sen ska påla mer, för att ha något att staga upp konstruktionen i.

Snart ska vi iväg på en soppmiddag med LRF och SV där landsbygdsfrågor ska avhandlas. Vi är bara hemma och eldar lite. Ids inte klä om. En bonde kan gå på hotellet i vardagskläder 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s