Sorgsen, när blir det någon förändring?

Jag funderar på det här med avfolkningen. Själv kommer att jag klara mig, jag är optimist. Men jag undrar varför folk inte satt ner foten, för flera decennier sedan.

Man brukar ju nämna att religion är opium för folket, främst i fattiga länder – som Sverige var en gång i tiden. Nu funderar jag på, är socialismen opium för folket i Överkalix? Vi har det ju så bra, bra ledning, bra politik, rätt strategi, det är bara att fortsätta som förr, kom inte med några nya idéer, inget går att göra bättre, här det så jäkla bra, inte behöver vi några fler som jobbar eller besöker oss här. Va´?

Talade med en pigg pensionär idag. Om hur det var förr. I förbigående nämnde han att ”folk var ju så arga åt bönderna förr”, och ”till viss del lever det kvar”.

Jag har nog levt i en annan värld, där lantbruk, ja företagande överlag, ses och har setts som ett i högsta grad rejält arbete. Är faktiskt förvånad av sådant jag hört på senare år, förr om mjölkbönderna. ”vad skönt, nu ska vi inte köpa mjölk av bönderna något mer, nä, det finns ju mjölk på Konsum”. Och när det ser ut avverkat: ”Det är väl satabönderna som huggit”.

Just det där missunnsamma är något jag varit förskonad ifrån. Och jag tror ju att det inte är vanligt att folk resonerar så idag. Men det finns, det sitter djupt rotat i somliga överkalixsjälar där intelligens inte är det mest utmärkande draget.

Nä jag tycker att gnällspikarna ska låna sig 11 miljoner och bygga sig en ny ladugård.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s