Överkalixbilder från förr

Gamla bilder som en viktig länk till vår historia, ett av Studieförbundet Vuxenskolans projekt och en samarbetspartner till ”mitt projekt” Kulturbandet. Vi hade en bildvisning under Mikaeliveckan i höstas, på äldreboendet Brännagården där mycken av kunskapen om vår historia finns, med temat Brännabilder. Det var nog det mest populära inslaget under den kulturveckan.

Viktor Lindbäck heter projektledaren, det är han som jobbar med bilderna och även med mobilguider. Viktor nås på 070-2235599 eller viktor.lindback@hotmail.com – kontakta honom om ni har idéer om fortsatt finansiering av detta viktiga projekt eller om ni har annat ni vill medverka om 🙂

Gå in på Överkalixbilder här!

Här står farbror Hilding och de som byggde de första hyreshusen i Bränna. De var toppmoderna 1947 med rinnande vatten och avlopp.

Här står farbror Hilding och de som byggde de första hyreshusen i Bränna. De var toppmoderna 1947 med rinnande vatten och avlopp. Bland jobbarna finns bland annat Erik Andersson, rörmokaren från Svartbyn. Ni kanske känner fler?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s