Sol och måne

Det blåser många vindar, både förändringens vindar och oförändringens. Det är upplyftande att så många anstränger sig för att förbättra kommunen. Utan lön eller arvode dessutom.

Men vad jag blir uppriktigt förvånad över är att det ända finns en del som bara tänker på egen vinning. Uttalande av en som jobbat politiskt i decennier i en för vår hela identitet otroligt viktig fråga:

Vad vinner vi på det?

Det finns de som hela tiden måste vinna personligt på allt som görs. Men skulle det då vara så att exempelvis något företag vinner på något, alltså sådana som försörjer sig på verksamheten i fråga, då blir det besvärligt igen. Tänk om de tjänar någon krona, nä nog vore det bättre om de fick A-kassa istället.

En stor del av kommunens utveckling det senaste decennierna bottnar nog dessvärre i att bara vissa får ”tjäna” på det som görs. Och de som då ”tjänar” på sakers varande, är inte de mest kreativa och driftiga om man så säger.

Sådant här kan göra en uppgiven.

Men lyckligtvis så håller mycket på att förändras nu. Jag undviker sådana som är sådan där storpessimister, och bara ser till egen och egna organisationens vinning.

Det finns så många som faktiskt jobbar helt gratis för hela bygdens vinning. Så jag fortsätter att fokusera på dem, nu när jag haft lite skrivterapi med mig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s