Rätt bra ändå

Som ni ser jag har dåligt med tid för bloggen. Nu har jag några minuter över, väntar på avresa med sonen till Kalix.

Ibland önskar jag att jag hade semester eller på något annat sätt fick pengar varje dag utan att göra något.

Men det vill jag ju inte alls. Inte vill jag vara varken anställd på heltid någonstans, lika lite som jag vill vara sjuk eller pensionär. Det är fortfarande värt att ha många arbetstimmar och liten lön.

Det är lite tungjobbat mellan varven, på grund av värmen förresten. Vi har haft sparat en liten tacka som ska slaktas sedan ett bra tag. Och därför var hon oklippt. Men igår, samtidigt som vi skiljde ur de sista bagglammen, klippte jag henne med handsax i skuggan. Det tyckte hon nog var skönt, till slut.

Men beträffande arbetsmiljön, så är jag glad över att jag slutat med grönsaksodling i större skala. Klarar inte riktigt att stå heldagar och slita i stekande sol. Och klarar ännu mindre att skörda grönsaker på hösten när det är regnigt, kallt och till och med frost ibland. Usch säger mina fingrar, de brukar knappt gå att röra alls.

Så värmen är bättre, för jag har ju bra arbetsmiljö – nära till badpauserna i Djupträsket. Det är uppåt +24 i sjön nu. Det är faktiskt bra för det mesta med värme.

Men kontoret och sovrummet……+29. Och vallen vi sått, otroligt att den ändå växer. Värre är det fårens bete. Det knastrar av torka, men lite grönt finns det förstås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s