Jag vill jobba

Alltså, jag är 51 år. Ja, ska jag vara riktigt ärlig är jag snart 52. Och jag blir så less på folk i min ålder(!) och äldre som talar om pension. Jo, det får de förstås, men frekvensen av pensionstalk ökar med åren.

Det låter som om en del inte haft något liv innan man blir ledig på heltid. Hur verkligt har man då ordnat med sitt liv. Jag tycker lite synd om folk, har de verkligen haft så lite utbyte av sina jobb.

Här har jag tydligen haft en stor fördel som bytt jobb genom livet – förutom att jag varit hemma med barn i ett antal år. Fattig är jag och det oranga kuvertet brukar jag inte öppna, mer än kanske var 4:e år. Jag har haft roligt på alla mina jobb. Ja åtminstone till jag blev less 🙂 För nog blev jag less, mest chefer som visade sig kunna mindre än mig efter några månader för att inte tala om efter några år. Kunder och vårdtagare saknar jag mer ofta.

Nog för att jag tror att det kan vara trevligt att vara pensionär. Att ha en fast inkomst – och så kan man ändå sälja roligt hantverk av bokstäver och mer handfasta saker. Sköta fåren utan att hasta iväg i mörkret. Åka och fiska för att det är bra väder den dagen. Och det skulle vara skönt med pensionspengar, en liten back up till lånen och så.

Men.

Snälla människor. Det finns jättemånga som aldrig får pension. Jag hoppas att de som inte klarar livhanken till 65 år ändå haft ett bra liv. Min syster och svåger sitter i himlen och metar, de var flera år från pensionen.

Men jag vill jobba, leva och bli äldre.

Jag är öppen för nästan alla jobb. Speciellt de roliga. 🙂

I ärlighetens namn umgås jag med ett antal människor som är i 70-årsåldern som fortfarande är i full gång med sina jobb. Det lustiga är att de talar mindre om pensionen än många 50-60-åringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s