Vinterformen

Den senaste veckan har det märkts att livet inte alls är lika fysiskt som på sommaren. För lite träning alltså. På sommaren hade jag nästan ingen tid att träna, men man rör sig ju i alla fall:

Jag cyklar ut till hagen, cyklar hem, plockar ved, bär saker, klättrar omkring, går till stranden, stängslar hagar, letar får, kollar beten och ängar. Dag ut och dag in utom när jag sitter vid datorn.

Lite trött blir man, inte minst av värmen. Men, man använder kroppen. Vilket betyder att mitt dåliga knä alltid är bättre på sommaren. Benmuskler får man inte minst av att cykla, och fast jag bara var ut med racern ett par gånger (på hösten) – så cyklade jag i alla fall här på gården. En kilometer här och en där, är bättre än inget.

Nu har knät börjat värka, inte bara på natten. Ingen toksmärta, verkligen inte, men molvärk. Och mycket därför att jag tänkt börja träna ”sen”.

Så idag har jag börjar använda mina viktmanschetter och träna. Jag måste skärpa mig, jag är så dålig på att träna hemma. Det sitter i från decennier av träning, sådan som man gör borta efter att ha åkt hemifrån med en väska. Men nu gäller det. Att komma ihåg och göra det fler dagar….

Plus yoga då, världens bästa stretching. Fortsättning följer. Kanske. Hm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s