Budapest

Vi har semestrat i staden under veckan. En fantastisk tur, vilsam, kulturfylld och matmässigt intressant. Vi är lite speciella som åker till en stad och vilar upp oss. Och vi har ändå gått många kilometer, men även badat i det fantastiska Gellertbadet. Favoriten var 38-gradersbassängen. Jisses, det närmaste jag kommit är varmbadet på Brännagarden när jag jobbade som personlig assistent. Äckelklor i den temperaturen är inte kul. Men här är det naturligt källvatten i en otrolig miljö.

En annan höjdare var operan. Vi såg Madame Butterfly. Att lyssna till Puccini, alla instrumenten live går inte att beskriva. Det är inte som på radio om man så säger. Man fick inte fota föreställningen så det gjorde jag inte. För övrigt tog vi oss ett glas ungerskt bubbel, satt i en loge uppe på höjden, så det enda självklara jag missade var att pudra näsan på toan. Det hade jag inte tid till.

Den delen av historien vi fokuserade på denna gång var de judiska kvarteren och Europas största synagoga. Vi tog en kort guidning där svenska kungen och Raoul Wallenberg nämndes med tacksamhet. Fast större delen av den judiska befolkningen utraderades under 2:a världskriget.

DSC_0172

Operan i Budapest, är en än mer imponerande byggnad inomhus.

IMG_4563

Jag på Andrassy gatan

DSC_0200

Minnesplats vid stora synagogan.

DSC_0165

I de judiska kvarteren.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s