Gårdsdag

Det verkar ordna sig med Jordbruksverket och mina hotade husdjursraser. Jag har i alla fall skickat in pappren nu – både på mail och med Posten. Alltså, mitt första brev måste ha försvunnit i posthanteringen. Å andra sidan var det bra, för vi har tagit bort en tacka sedan dess. Och den hade jag säkert inte kommit ihåg att ändra status på. Och då hade jag hamnat i fängelset. Nu har vi även gjort en överföring på detta åtagande, de hotade husdjursraserna alltså, från gåben till mig. Puh, alla djur och resten av perioden. När jag ringde Jordbruksverket på morgon sa de att jag i alla fall inte behöver handskriva alla fårens nummer en gång till. Så få se hur det går.

image

För övrigt har jag varit och surrat med Tjer-Pell Anders som håller på att flisa en del av vårat spill från betesrestaureringen. Alltid lika kul att tala traktorer och världsläge med gåbar. Jag fick också lära mig mycket om flis; tillgång, pris, fukthalt, den fina servicen på värmeverket med mera.

Hehe, Anders blev nog lite förskräckt när han såg den stora flishögen. Men den tar han mest troligt till hösten, efter vallskörd och bete.

Har också inlett en kommunikation med spinneriet i Finland också. Inte så lätt, jag talar inte ett ord finska och de inte ett ord svenska och de skriver inte gärna på engelska. Om inte annat skickar jag bara dit ullen, det brukar funka, det kommer garnhärvor tillbaka 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s