Resumé av midsommartid

Att blogga hinns inte riktigt med. Det är ju mycket med sommaren, fåren, odlingar, hagar, bin, arbete, ideellt.

Midsommaren var fantastisk fin, toppenväder, familjeträff och välbesökt Midsummer Meet i Bränna. Jag har ju inget med bilarna att göra, annat än jag gillar att gå och kolla på dem och bli nostalgisk. Kulturföreningen hade en bildutställning med gammelbilder liksom förra året. Det var mycket uppskattat, jodå, man fick höra en del historier runt omkring.

Däremot hade jag inte tid att närvara där eftersom jag, Eva och Sanna från Norrbottens hemslöjdsförening slöjdade raggartärningar tillsammans med barn och vuxna – och av min ull. Det var ett uppskattat kringarrangemang runt den i övrigt välordnade biluställningen. Allt är bra för överkalixborna, de som reser hit och inte minst de som tjänar någon krona på att Bränna ökar befolkningen med 3000% för en dag. Skattekronor till kommunen blir det också. Då skiter man i gnällspikar som sitter med sina fasta löner och pensioner, som tror att världen kretsar kring deras ego. Jag och vem det nu må vara får de kalla klubben för inbördes beundran om de mår bättre av det, hehe. Helt klart värt det.

Resten av veckan har varit hektisk, slåttermaskiner, får, fortbildning, kalvmärkning i renhagen, röjning av fårhagar, flyttning av djuren med mera. Och fullmäktige i måndags, sitta en dag och sitta. Och rusa därifrån till nästa uppdrag.

I övrigt har det regnat mycket. Många åkrar ser ut som risfält. Stackars, de som skulle så mycket korn etc. I söndags innan den senaste regnperioden kom, hann vi i alla fall få ut båten. Vi var och fiskade och hjälpte till med lite bränning av ris på Hultet. Vilket förde med sig att gåben fick en utskällning dagen efter för att vi ”hållit på elda elva på kvällen”.

Det finns lite för mycket folk som har för lite att göra. Vete fan hur de orkar gnälla i allt möjligt. Inte minst i vad andra gör, säger fel saker, inte är perfekta som de själva. Eller att de har får som bräker, när man kan köpa korv på affären. Eller att man gör för mycket. Eller för lite. Eller fel saker, som sköter arbete istället för att sitta på oändlighetsmöten. Man önskar att en del skulle röra lite mer på rövorna sina istället för att fokusera så mycket på vad andra gör och inte gör.

Den här midsommarveckan gav i varje fall mersmak, hoppas kunna göra mer nästa år. Om inte annat sånt som gör att jag kan beundra mig själv ännu mer. 😀

Vill ni se verkligt fina bilder, inte bara de här mobilbilderna rekommenderar jag Jean-Åke Almquists bilder från Midsummer Meet. Ok, man måste tydligen vara inloggad för att kunna se hans bilder. Kolla här på Rat Pack Cruisers, det kanske funkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s