De äter upp lönen

Rådjuren alltså, i alla fall en del av lönen. Jag har försökt att rådjurssäkra ensilagebalen, men de lär ju inte ge sig så länge det finns spill runt. Så extra arbete blir det förutom den redan dåliga förtjänsten på grund av alla investeringar. Rådjuren har grävt som tokar där vi fyllde på kraftfodret också, och de har varit in i foderförrådet.

Jävla djur, de ska inte finnas här. Onödiga fästingspridare är de också.

Jag fattar inte att folk matar dem – det är ju dessutom synd om djuren som inte är anpassade till snön. Det såg vidrigt ut när en vadade igenom snömassorna här på ängen nyss. Vi som har djur har hiskeliga kontroller med smittvägar, journalföring av både djur och var man fått maten ifrån. Och det kan man acceptera. För de är djur som någon äger – men vilda djur ska klara sig själva.

Det som är vid balen är ett gammal lammskinn på en pall, den ska fungera som rådjursskrämma. Men tror inte det har någon betydelse, rådjuren kommer fram fast vi har dörren öppen till fårhuset och fåren står där och ser. Det är synd om rådjuren, att folk håller dem kvar här där de inte är anpassade att leva. Som om jag skulle sätta ut en bunt papegojor.

dsc_0380.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s