Nu är det nog

Bara lite upplysning: Jag är inte jätteglad över rådjuren, igår såg vi till och med ett som kom inifrån fårhuset. De är sjukt tama, och när jag skriver sjukt menar jag sjukt. Överallt finns det folk som matar dem. Och så kommer de till oss och äter, som redan betalar flera tiotusentals kronor för att våra får ska ha mat.

 
Vill man nu mata djur, som förmodligen gör att fästingar får fäste här i Norrbotten, kan man ju göra det ute i skogen. Rådjuren är inga husdjur.

 
Jag har kontaktat länsstyrelsen och fått fram lite vad som gäller om jakt etc. En sak som är förbjuden, det är att ge dem mat som var avsedd för människor. Alltså gammal mat, den ska vara veterinärbesiktad. Hoppas restauranger och livsmedelsaffärer inte ger bort gammal mat.

 
De är ett hygienproblem, de skiter runt fårhuset. Skit som sedan dras upp på foderbordet. Det blir mycket städande och övertäckning av foder. Våra får går ut när de vill. Ska vi stänga in dem hela vintern för att folk vill mata vilda djur. Nä, så blir det inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s