Kaos och lugn ibland

Det är en sådan här dag när jag fått mycket gjort, både spännande kulturjobb och så skickade jag iväg en ideell ansökan av bara farten. Jag fick en timma vid datorn innan jag gick ut till fåren, mitt huvud är piggast vid sju-tiden, och då räntar det på bra. Det är alltid bra att ha påbörjade skrivjobb framåt dagen.

Nytt stängsel är beställt, och foder ska jag hämta på en stund. Nu går det pengar, det gäller att börja suga på ramarna. Lammlever framtagen, men jag och Fatima ska på Handkraft-träff, där vi ska laga mat. Det sista ideella (hahaha, sista!) rycket mitt innan Hantverksveckan är att ta med potatis till kvällens träff.

Våren är en hektisk tid med många praktiska saker, inte minst att elda till framåt nätterna. Tänk ändå ligger vi alltid efter med eldandet, och räfsandet, putsa förutser minns jag knappt hur man gjorde men satt lite frön i växthuset har jag gjort.

Det gäller att ha roliga glimtar i slitet. Jag har försökt intala mig, när jag röjer uthus med skrot sedan decennier att oredan inte är värre än i Aleppo. Vi har tur som bor här. Och Fatima som är riktig stadsbo, börjar tycka om det här med liv på landet inte minst när hon fick testa att rida Sarahs ponny Pinnen. Alla var lyckliga. Jag skulle då aldrig våga att bara slänga mig på en häst så där – hästar är farliga 🙂 och ryttarinnan har varit med om värre – som att lämna sina nära i Aleppo.

Nu är all is borta från Djupträsket förresten, och vattnet högre än på många år – hälften av vår vall och i stort allt bete här krupit ner i Djupträsket.

img_20160508_214306.jpg

dsc_0236.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s