I väntan på snön

Även om senhösten är den lugna perioden, när nu mycket gårdsjobb ska gå och vila ett tag, så är det lite kvar ändå –  fårklipp, klövverkning, snart snöskottning, eldning, ved, strö av halm, utfodring, vattning. Men det är ändå lugnt. Man kan skita i skördeväder och fåren är där de ska, 100 meter från vår ytterdörr.

I helgen har vi gått fram som furier med ”innanvinternjobb”, vi har har röjt sly, städat gård, flyttat saker ur vägen för snöröjning, byggt en bro. Och faktiskt, vi har fått upp alla stängsel från vattnet och alla trädgårdsmöbler in innan snön och den fruktade stolpfrosten. Det är ett slags rekord för oss! Det tar sig. Nu är det tid att hitta på några nya storprojekt – typ röja och storreparera 200 år gammal timring. Annars kan man hamna på latsidan.

Himla skönt är det i alla fall, jag är på sluttampen av slakten och köttförsäljningen. Mycket av köttet levererat och bokfört, inte mycket kvar nu. Kött är först levande och sedan färskvara och många kundkontakter = stress. Å andra sidan är det vansinnigt roligt att sälja kött, folk är glada och pengar kommer in.

Mer skrivtid kommer nu, många projekt ligger och väntar. Sen skulle jag vilja ulla ner mig i någon socka eller vid spinnrocken på fritiden.

Jag har varit på Larsons järn och ullat in mig i nya underkläder förresten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s