Allhelgonahelgen

Som jag har sagt de senaste åren, november är min favoritårstid. Lugnet lägger sig, ett fint ljus brer ut sig, det är lagom varmt, inga mygg, ingen djupsnö, inte så mycket stress.

Vi har i alla fall fortsatt att ta in saker innan vintern. Och jag vidhåller att vi ligger bra till, även om vi drog upp båten igår lagom när isen hade lagt sig på sjön.

Allhelgona är tiden när man hinner tänka – så det passar bra att tända ljus och minnas de anhöriga.

Vi besökte båda kyrkogårdarna, som var otroligt vackra med massor av ljus. Det här var året då vi hann väldigt lite när det gäller gravskötsel. Inga fick exempelvis plantera på pappas grav. Jag vet inte hur man ska hinna med det där blomplanterandet både hemma och på gravarna – planteringar som brukar infalla på sommaren…..

Jag tänker i alla fall på förgängligheten. Det hör väl till medelåldern, det börjar vara många som vandrat vidare – och ju längre man lever själv ju fler blir det. Det blir en del gravar, mammas och mormors i Grelsbyn och pappas med familj i Bränna. Sedan tände vi på Stures pappas grav, Stures fosterföräldrar Anna och Sven har egen grav och Fia ligger i pappan, Jakob-Oskars grav. Det här var bara föräldrars gravar, fem stycken. Man tänker ibland vem som ska sköta om de där gravarna sen. Och om någon kommer ihåg en egen grav.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s