Långweekend

Vi var på tur till Roslagen i helgen, närmare bestämt till Norrtälje till sonen med sambo och även till bror i Stockholm. Det är fint där nere. Och vad jag alltid fascineras mest över, är att det finns så oändligt många sätt att försörja sig på. Och det byggs och det byggs, otroligt vad det byggs.

Min familj som vi besökte har helt ny bostadsrätt. Och lillebror har helt nytt hus, med toppenläge just utanför Stockholm. Allt är så nytt och fint.

Det är barmark och lätt att ta sig fram. Landsbygden är fin och pittoresk. För de som har djur är det lång betessäsong, vilket ger billigare produktion. Och har man en gårdsbutik finns det en dryg miljon presumtiva kunder i närområdet. Mycket är lättare.

Men vi provade också på bilköerna, att köra från Arlanda till Tyresö under fredagsrusningen var en upplevelse. Så ibland är det väl lättare att bo här.

Nej jag föredrar vår natur i Norrbotten, och lugnet och närheten mellan människor. Här ser vi långt bort – horisonten är på ett rogivande avstånd, det är något med våra vyer. Men ack vad jobb och inkomstmöjligheter det finns i södern.

Jag sätter in några bilder från helgen, och några från här hemma idag. Ni får gissa vilka som är från vilket ställe. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s