Min insändare….

…..om noll meter gång- och cykelvägar inom Överkalix kommun är visst i NSD idag. Jag spetsade till den ytterligare, jämfört med den jag lade här ett par inlägg bort, efter jag fått in fler vittnesmål om hur det är att vistas efter E10:an. Området utan en decimeter gångväg är en landyta lika stor som Blekinge och med all genomfarts- och tung trafik till Malmfälten och Nordnorge.

Bra av NSD, hoppas NK hänger på – jag har å andra sidan inte läst den medan jag varit borta.

Jag vet inte annars vad jag ska säga om länstidningarna. Hade det funnits folk som jobbat med bevakning av inlandet, hade man exempelvis inte behövt skriva insändare om sådant här. Båda tidningarna har dragit in på personal det senaste decenniet/decennierna, med sämre kvalitet följd men med enstaka undantag. Ex gillade jag det tjejen som jobbade på NK i Kalix förra året skrev. Josefin både ides åka hit och skrev redigt. Står det något i tidningen idag är det mest svammel eller pluttinutt.

Överhuvudtaget så utarmas länet, när det gäller media. Inte minst av inköpt material. Kollade NK på morgon, ögonen for över en test av falukorvar. Och patriot och gourmet som jag är, letade mina ögon direkt efter Jokkmokkskorven (prisbelönt och allt). Men se inte var den med. TT fakta = från södra Sverige, inget lokalt här inte.

Och folk köper färre lokaltidningar, med färre lokala nyheter. Nu ska DUO helg tas bort, och tidningarna ska göra egna helgsidor. Det kan bli bra, men förmodligen har de inte ens tänkt tanken att man kan anlita krönikörer från inlandet – rent utav sådana som har utbildning.

Mig alltså 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s