Lång bort är betet

Vi räknar oss som inte arbetare på det sättet att vi tar helgledigt idag, den 1:a maj.

Däremot så arbetar vi – så ock idag. Mycket och ofta gärna. Utom när vi lagar mat och äter i flera timmar.

Vi har hämtat resterande halm från ladan – med skoter (!). Vilken första maj, så mycket snö kvar. Man känner lite panik när betessäsongen är långt borta. Sen betessäsong betyder mer kostnader. Så inte vet jag riktigt hur det skulle bli bättre att vara ledig en denna arbetets dag. Det är klart att det inte går när man har djur, eller jobbar skift eller….

Sen har vi halmat, utökat lammkamrarna i fårhuset – jag har byggt en lammkammargrind – det blev lite återbruk där, fodrat djuren såklart, mannen har sågat ner mer björk. Jag har administrerat lite – Vinnaren i ”gissa lammen” blev Linnea Bergdahl, hon gissade att de första 34 tackorna skulle få 89 lamm och de fick 87. Hon vinner ett skinn. Grattis!

Jag har gjort att paket garn klart för posten. Och jag har läst lite på maskinkursen som hör till Fartygsbefäl klass 8. Så jag knallar och förhör ”gåben” lite om dieselmotorer. Men nu är han och sågar ner lite björk. Och då jag blir bättre på dieselmotorer. Men det som rikigt grämer mig är att jag inte kan motorsåga, eller rättare sagt så vågar jag inte. Fast jag har ju sagt, att det är en sak jag inte ska lära mig, där går gränsen. Den där kursen i fartygsbefäl är förresten jätteroligt, faktisk också maskindelen – så långt.

Men som belöning för björkarna, så har jag gjort en tårta åt ”gåben” som fyller pensionär imorgon. Fast det där att vara ledig, ta pension, hm, det blir det inget av just nu.

Jag önskar att jag kunde tjäna jättemycket pengar, så ”gåben” kunde pula på och vara mer ledig. Men, men, någon gång kanske. Jag skulle vara jättenöjd med en riktig lön, jag behöver inte ens ha betalt för att vara ledig första maj. Det räcker om jag får lön när jag arbetar. Så är det tyvärr inte alltid nu.

Men det blir nog bra till slut 🙂

Här är nästanpensionären som gör morgonrycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s