Ordvinden

 

Katarina Karlsson

Försäljning av texter inom de flesta genrer.

Utbildningar; litteraturvetenskap A + B, psykologi A, och skapande svenska A+B på Luleå tekniska universitet, samt journalistlinjen på Kalix folkhögsskola.

jakobgarden(at)gmail.com

070-272 82 47 Katarina

Innehar F-skattsedel

LinkedIn

Mina huvudintressen är kulturhistoria i Norrbotten, litteratur, landsbygdsutveckling, hantverk, vård och omsorg, jordbruk, mathantverk, turism.

Början på en av texterna från boken om Vasikkavuoma

Favoritområde inom skrivande är personliga reportage men även korta och lättförståeliga texter.

Något av tidigare arbeten:

Tillsammans med fotografen Gunnar Svedenbäck gjorde vi boken om Vasikkavuoma, historien om Europas största slåttermyr.

I boken om Ängeså sameby har jag skrivit i stort alla texter. Boken är facklitteratur/reportagebok, den handlar om renskötseln i skogslandet. Historien går som en råd tråd genom boken, och de senaste hundra åren innefattar den koncessionsrenskötsel som är en unik variant av renskötsel i och med att den är legaliserad nedom lappmarksgränsen året om. Detta är varvat med personliga berättelser av samer och skötesrenägare, samt gamla och nya bilder. Jag har även tagit en del av bilder – exempelvis de som man ser nedan i mitten och till höger. På omslaget finns Thord Nilssons bild från Storberget, Lansjärv.

Från SCA’s tidningar Timber News och Din skog, om tjärbränningens historia, dess betydelse för skogsnäring och kultur fram till idag.

Lite av min utbildning:

©Katarina Karlsson