Ordvinden

Katarina Karlsson

DSC_0126-1

Utbildningar; Fristående kurser i litteraturvetenskap, psykologi, och skapande svenska på Luleå tekniska universitet, samt journalistlinjen på Kalix folkhögsskola.

Försäljning av texter och biler inom de flesta genrer. Ring och fråga, eller maila på;

jakobgarden(at)gmail.com

070-272 82 47 Katarina

Innehar F-skattsedel

LinkedIn

 

 

Version 2Mina bästa områden är kulturhistoria i Norrbotten, landsbygdsutvecking, hantverk, vård och omsorg, litteratur, jordbruk och fårskötsel i synnerhet, mathantverk, turism. Stilistiskt behärskar jag många områden.

Bästa område inom skrivande: Personliga reportage men även korta och lättförståeliga texter.

Något av tidigare arbeten:

I boken om Ängeså sameby har jag skrivit alla texter. Boken är facklitteratur/reportagebok, den handlar om renskötseln i skogslandet. Historien går som en råd tråd genom boken, och de senaste hundra åren innefattar den koncessionsrenskötsel som är en unik variant av renskösel i och med att den är legaliserade nedom lappmarksgränsen året om. Detta är varvat med personliga berättelser av samer och skötesrenägare, samt gamla och nya bilder. Jag har även tagit en del av bilder – exempelvis de som man ser nedan i mitten och till höger. På omslaget finns Thord Nilssons bild från Storberget, Lansjärv.

Från SCA’s tidningar Timber News och Din skog, om tjärbränningens historia, dess betydelse för skogsnäring och kultur fram till idag.

 

Lite av min utbildning:

©Katarina Karlsson