Kul baksmälla!

Hantverksveckan är över för denna gång! Det var tredje upplagan, och det gick ännu smidigare än förut. Vi har haft så nöjda kursdeltagare, kursledare och deltagare till kulturaktiviteterna att det inte är sant. Många deltagare vill komma nästa år, och ta med sig ännu fler bekanta. Kursledarna likaså, sånär som på Jögge Sundqvist som ska till avsides liggande USA istället. Så vi får väl köra hans kurs vartannat år.

Veckan blev inte sämre av att det var runt +30° nästan hela tiden. Det var bad i älven på lunchrasterna och efter kursdagarna. Det var jättepositiva elever. Duktiga elever. Himla fina gäng. Vi har redan bokat upp kursledarna till nästa år. Alla tycker det är så välordnat, och trevligt i Överkalix. Jippi!

Sen är jag väldigt trött, har haft flera jobb under tiden; Fikaförsäljning, värd och guidning på Martingården, hyresgäster i vårt hus, kurssamordning tillsammans de på SV, försäljning av mina skinn och saker, dokumentation och uppdateringar på nätet, affischering, långa kvällar – middag efter klockan 22 ibland, fåren, växthuset. Så man blir isolerad från omvärlden, efter några dagar hörde jag att det visst var en brand i södra Sverige, jaså. Har skjutsat någon cykel med mera åt ättlingarna med. Men märker att barnen inte litar på att jag ska komma ihåg det ena och det andra – och det har de rätt i.

Fast förutom att det var himla skönt efteråt, att hinna med får och sådant, var det skönt att pusta ut. Men det var helt klart värt allt jobb med Hantverksveckan, fast veckorna innan var det som vanligt stor ångest för hur det ska gå. Vi har misströstat, att köra en hel vecka med massor av kurser och aktiviteter med minimala resurser. I stort sett inga. Jag tänkte då just innan, att det här lägger vi ner nästa år.

Men så blev det måndagsmorgon, och vi var igång. Där började vi direkt tala om; ”Nästa år, då kan vi göra…..osv”

Lämna en kommentar